Informatii despre porumbei
Porumbeii sunt pasari rezidente. Mediul de oras favorizeaza reproducerea lor datorita produselor alimentare ramase pe strazi si datorita lipsei pasarilor pradatoare. Folosesc orice material pentru constructia cuibului, inclusiv crengi, sarme si excremente. Aceste pasari sunt dependente de apa insa pot supravietui mai multe zile fara alimente.
Porumbelul face parte din categoria agentilor suparatori ,fiind totodata si un daunator de material si pentru igiena. Porumbeii ciugulesc bucati de zid si de tencuiala subtire pentru ca au nevoie de substantele aflate in granulele de nisip. Gainatul acid al porumbeilor poate distruge vopseaua de pe masini si cladiri, dar nu este inofensiv nici in gradina. Acesta contine ciuperci si bacterii periculoase. In contact cu gainatul de porumbei, suntem dispusi agentilor patogeni responsabili pentru boli ca histoplasmoza, cripcococoza, psitacoza si salmonella care este o bacterie patogena intestinala.
Datorita acidului nitric din excremente , excrementele porumbeilor pot distruge materialele de constructie cum ar fi tigla, straturile de cupru, aluminiu, zinc. Ca daunatori pentru igiena, porumbeii pot transmite capuse de porumbei, acarieni, paduchi, plosnite care dauneaza produselor textile. In mediul urban, porumbeii rareori pot trai mai mult de 5 ani. O femela depune in general 2 oua in cuib. Evolutia embrionara dureaza 17-18 zile. Se poate ajunge la 6 generatii de pui pe an.
Cum indepartati porumbeii?
De-a lungul timpului oamenii au gasit tot felul de metode pentru a scapa de porumbei. Va prezentam si noi cateva:
Utilizarea plaselor de captura. Aceste plase se aseaza pe traseul de zbor al pasarilor formandu-se buzunare de captura cu ajutorul firelor mai rezistente ce se afla dispuse pe suprafata plaselor. Sunt facute dintr-un material foarte subtire si rezistent care sa nu permita pasarilor sa il observe dar nici sa se rupa la impactul cu ele.
Utilizarea tepilor. Presupune montarea tepilor care pot fi pe support de plastic sau pe support de inox. Se pot prinde de streasina casei, pervaz etc.
Utilizarea speriterorilor. Este o metoda utilizata in protejarea culturilor dar care nu are rezultate pe termen lung.
Iata cateva solutii recomandate de noi:
Aparat cu alarma acustica si flash – un dispozitiv ecologic, modern, non-toxic, usor de manevrat si eficient.
Kit anti-porumbei – folosit in prevenirea asezarii porumbeilor in zona si implicit prevenirea formarii de cuiburi.
Aparat cu senzor de miscare – receptioneaza porumbeii de la o distanta de pana la 10 m si odata resimtita prezenta emite un zgomot puternic asemanator cu pusca de vanatoare.
Spray repelent ecologic – este un produs non-toxic ca se aplica prin pulverizare pe suprafetele exterioare .
Scrie un comentariu
Nota: Codul HTML nu este interpretat!